11. 9. 2019

Vychytávky do dětského pokoje

Dětský pokoj může být jenom na přespávání a odpočinek, může však sloužit i ke spoustě jiných aktivit. Pokud chcete mít pěkný a funkční dětský pokoj, pak zvažte několik skvělých vychytávek, které ocení nejen děti.
dětský pokoj
Velká magnetická tabule
Magnetická tabule pro děti na zeď udělá všem radost. Nejen že na ni mohou přidělávat magnety, výkresy či vzkazy, mohou na ni také kreslit speciálními fixy. Velká magnetická tabule může dětem pomoci třeba při přípravě do školy, mohou na ní mít umístěný rozvrh. Pokud má vaše dítko rádo vizualizaci, pak je skvělé využít i obrázky a vytvořit tak třeba skvělý denní plán, aby dítko vidělo, co ho ten den čeká. Magnetické tabule se dají koupit v různých rozměrech, od obrovských až po malé.
Multifunkční nábytek
Pokud je dětský pokoj menší, pak určitě oceníte multifunkční nábytek, který nejen že skvěle vypadá, ale také ušetří spoustu místa. Výborné jsou vyvýšené postele, které poskytují prostor pod postelí. Tam může být umístěný hrací koutek, hračky pro dítě nebo třeba psací stůl a místo pro učení. Tyto kombinace vám o hodně zvětší prostor, který v pokoji zůstane a zvětší tak prostor na hraní.
magnetická tabule
Odpočinkový prostor
Děti potřebují hodně odpočinku, a pokud nechcete, aby trávili tolik času u počítače či u televize, pak v pokojíku vytvořte odpočinkovou zónu, ve které bude mít dítě prostor pro odpočinek třeba s knihou. Ideální jsou třeba sedací pytle, které skvěle doplní mladistvý interiér dětského pokoje.
Prostor pro zábavu
Dětský pokoj by měl být především pokoj dítěte. A tím pádem by měl mít dostatek prostoru pro hru a relaxaci. Skvělou vychytávkou jsou regály na hračky, kde jsou hračky přehledně umístěné, tak že na ně jde vidět a tím pádem si je může dítě v klidu vybrat. Pokud chcete mít v pokoji pořádek, pak jednou za čas s dítětem projděte hračky, a dohodněte se, které si nechá a které pošle pryč.