15. 9. 2019

Bazénové příslušenství Techneco pro nadzemní i zapuštěné bazény

Schůdky – povrchové, zapuštěné částečně nebo zcela, pro nádrže pod úrovní země nebo nadzemní bazény, bez tohoto bazénového příslušenství techneco.cz se zkrátka neobejdete. Skákání do vody má své kouzlo, ale obecně se doporučuje zpočátku vstupovat do vody pozvolna, aby se tělo dokázalo lépe adaptovat. Schůdky jsou také důležitým bezpečnostním prvkem, zvláště pro starší osoby a děti.

kruhy v bazénu

Kartáče, plováky, teleskopické tyče, síťky – další drobnosti, s nimiž je pobyt u vody vždy příjemnější. Plováky slouží pro dávkování bazénové chemie, síťky pro odlovení hmyzu a listů, nástavce s kartáčem využijete poměrně často, kdy je nutné zbavit stěny a dno nánosů slizu a drobných nečistot, které se nezachytí ve filtraci.
Vysavač – odsávání mechanických nečistot ze dna nelze provést jinak než tímto způsobem. Ať už se jedná o ruční nebo částečně či plně automatický stroj, všechny pracují na stejném principu nasávání a výpusti přes filtrační nádobu nebo přímo do kanalizace.
Hadice, kolena a spojky– slouží k propojení čerpadla s filtrací, k připojení vysavače a dalšího příslušenství. Standardně se jedná o průměry 32 a 38 mm. Pro napouštění vody slouží hadice tlakové, které mohou být zapuštěny pod úrovní terénu.

pes v bazénu

Skimmery– jsou to sběrače nečistot z hladiny, jedná se o plastové nebo nerezové boxy, které se zavěšují nebo montují do stěn nádrží a jejich úkolem je odchytit největší kusy nežádoucího smetí (listy, tráva apod), které by zbytečně zahlcovaly filtrační zásobník.
Krycí plachty– v době, kdy není bazén využíván, je vhodné jeho hladinu zakrýt zejména proti spadu prachu a pylu. Některé plachty pomáhají udržet přijatelnou teplotu vody a zároveň brání jejímu odpařování.
Podložky pod bazén– jsou to speciální fólie, které chrání dno před mechanickým poškozením vlivem tlaku podloží (zeminy, kamenů apod.) Geotextilie se vyrábí ve dvou typech, základní řadu Economy a sofistikovanější výrobky řady Standard. Slouží jak pro kopané, tak i pro nadzemní nádrže.